Bomkapell & Lazerbags

När du beställer ditt Bomkapell och Lazerbag hos oss på Blue Ocean båtkapell så får du många extra fördelar. Vi lägger stor vikt, och prestige på detaljarbetet, snygga, estiska samt praktiska kapell.
Hos oss får du alltid ett Bomkapell, Bomtält och Lazerbag med en absolut perfekt passform och förlängd livslängd. Vi skräddarsyr alla våra Bomkapell, Bomtält och Lazerbag och använder inga standardmallar.
Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts, egenskaper och förutsättningar och kundens egna önskemål. Hela processen gås igenom grundligt, på ett traditionellt sätt: i syr alla ett Bomkapell, Bomtält och Lazerbag med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där det är en hög belastning och lättare går sönder.

Glöm inte att lämna in ditt båtkapell för Tvätt, Impregnering och Reparation så håller ditt kapell några extra säsonger

Bomkapell, Rollfockskapell och Bomtält är BRA skydd för ditt segel

Att skydda sina segel är mycket viktigt för att få en längre livslängs på dem. Genom att sy ett Bomkapell eller en LazyBag till sitt segel förlänger du livsländen flera år, och skapar förutsättningar för bättre ekonomi.

Praktisk lösning och andra bomtillbehör

Vi gör våra Bomkapell så enkla att använda som möjligt och utformar dem tillsammans med dig. Vi strävar efter att utveckla våra produkter konstant och syr Bomkapell med klickspännen som går både snabbt och enkelt att sätta i varandra- klick En stark dragkedja längst fram på mastens utsida. Det är en självklarhet för oss och att sy våra Bomkapell med stark webbing och kardborre band för att kunna försluta kapellet så hårt som möjligt.

Vi designar alla våra Bomkapell & Lazerbags och använder inga standardmallar. Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts, egenskaper och förutsättningar. Hela processen är grundlig och traditionell. Vi syr hela kapellet med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där kapellen har hög belastning och lättare går sönder.

Bomkapell & Lazerbags sys oftast i kapellväv där man kan välja mellan belagd eller obelagd väv. Belagd väv används till Sprayhoods och motorbåtskapell för att den är mycket tätare och kraftigare belagd yta för att inte släppa in väta. Den obelagda väven släpper in mer luft, andas mer och är inte lika tät vid regnet. Den är också ömtåligare i sin livslängd. Det brukar användas till Bomkapellen. Det går att beställa i flera olika färger.

Websida för beskrivning av Sunbrella väven från Frankrike.

Måtta ditt eget Bomkapell – vi syr och skickar

Här vid sidan om kan du se hur man måttar ett Bomkapell. Skiss Skicka måtten till oss så diskuterar vi färgen så går det både fortare och lättar Lycka till!

Lazerbags

Lazerbags är för de bekväma. Det är som en bag som sitter fast i en skåra i bommen. Lazerbagen sitter sedan fast i Lazer snörena som drar upp väskan/omslaget runt segelduken för att skydda den. Lazerbag är bra för att smidigt och lätt få ner seglet i omslaget utan att behöva arbeta så hårt för att få ner seglet jämt och fint utan det lägger sig automatiskt fint i påsen som sedan kan omslutas med t.ex. ett blixtlås.

Vill du veta mer ring oss gärna så kan vi diskutera vidare.