Båtkapell till motorbåten

Vi har vår lokal på det fantastiska Lidingö varvet. Det luktar hamn och hav. Här kommer och går folk till sina vackra båtar.
Vi älskar att få tillbringa vår vardag här på Lidingö varvet.

Vi ser alla trevliga människor från Lidingö varvet Nimbusbåtar och alla underbara segelmakare från North Sails.

Inte att förglömma Blue Ocean Båtkapell med våra skickliga Kapell och Segelmakare som gör Perfekt passform och förlänger livslängden på alla våra kapell.

Tvätt, Impregnering och Reparation

Lämnar du in till oss så håller ditt kapell några extra säsonger.

När du beställer ditt båtkapell hos oss på Blue Ocean Båtkapell får du många extra fördelar.
Vi lägger stor vikt, och prestige på detaljarbetet, snygga, estiska samt praktiska kapell.
Hos oss får du alltid ett båtkapell med en absolut perfekt passform och förlängd livslängd på ditt kapell.

Vi skräddarsyr alla våra båtkapell, och använder inga standardmallar.
Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts, egenskaper och förutsättningar.
Hela processen gås igenom grundligt, på ett traditionellt sätt – från kund och båt-möte till det att kapellet sitter klar på din båt.

Vi syr alla kapell med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där kapellen har hög belastning och lättare går sönder.

Tvätt, Impregnering och Reparation av båtkapell
Gör ett Rum till i din Båt med båtkapell

Gör ett Rum till i din Båt

Ibland vill kunden ha något utöver det vanliga på sin båt.
Vi gillar att söka nya lösningar samt utmana oss själva, förbättra, förenkla och försköna våra produkter.
Det händer ofta att kunden gärna vill ha större yta under kapellet, för att t.ex. kunna sitta fler personer eller kunna stå rakare i akterutrymmet.

Det är lätt att montera ytterligare en båge i aktern och låta kapellet växa till ett rum till.
Fråga oss.

Vår Garanti

Vi garanterar att ni får det bästa resultatet och bästa passformen för ett nytt kapell ni kan få. Med vår erfarenhet vet vi vart vi ska lägga focusen. Den lägger vi på noggrannhet vid båt mallningen, sömnadsarbetet och lyssnar på vad du vill ha.

Kundbesök och prat om din båt

Vi kommer gärna och gör ett första kundbesök hos Er. För att titta närmare på din båt och lyssna på dina önskemål. Här pratar vi igenom vad det är du vill ha hjälp med och samtidigt måttar och går igenom dina önskemål för hur kapellet ska utformas. Kundbesöket på din båt innebär för dig möjligheten att ändra någon av detaljerna på kapellet. Det kan vara att du kanske vill ha färre eller fler dragkedjor, eller ytterligare en ruta på ditt kapell.
Vi utformar ditt kapell som du själv vill att det ska fungera praktiskt med t.ex. öppningar och rutor osv. Hos oss får ni kapellet helt färdigt, och monterat när det är klart.

För dig som inte riktigt har tiden 
Vi finns här för dig också; ring  070 980 86 93, du som inte har tiden och hellre ser att det bara ska bli gjort. Vi tar gärna hand om hela ansvaret från beställning till montering av kapellet på din båt. Ring oss, ge oss tillträde till din båt och kommentera hur du vill ha kapellet med färg och utformning. Vi ringer dig när det är på gång att malla din båt, syr kapellet, ringer dig och säger att det är klart, vi monterar det sedan på din båt – klart.
Det kan inte blir enklare och snyggare, garanterat.

Båtkapell till motorbåten
Processen vid skapandet av båtkapell

Så här gör vi, när vi arbetar fram ditt båtkapell

Vi träffas och går igenom dina önskemål och bestämmer en tid för att göra mallen på ditt kapell. Vi på Blue Ocean båtkapell kommer alltid till er båt för att göra en mall av ditt båtkapell. För att få det bästa resultatet på ditt kapell bygger vi en form i plast på din båt. Plastmodellen läggs sedan ut på kapellväven som omformas till kapellets olika delar i väven. Sys sedan ihop och vi lägger till de egenskaper som ni som kund har önskat, med fönster och dragkedjor osv.

För att vi ska kunna malla behöver vi din båt

Vi kommer att behöva er båt på land eller vid en brygga som går att stå på. Båten kan inte vara övertäckt med t.ex. vintertäckning eller ställning när vi ska malla. Vi behöver hela utrymmet för att kunna resa bågarnas hela höjd och ha rörelsevidd för att forma kapellet exakt efter din båt. Båten kan också ligga i vattnet med förutsättningar att vi kan ha någonstans att stå. Bredvid på en brygga eller ditt skarndäck om det är tillräckligt brett för att stå på och arbeta.

Designa och forma ditt eget drömkapell – praktiskt och estetiskt

När ni står ni inför valet att köpa ett nytt båtkapell, kan det vara en hel del att fundera över. Vi finns här för dig om vi kan underlätta besluten och frågorna inför ett nyförvärv av ett båtkapell. Kom till oss så kan vi hjälpa er med att fatta rätt och bra beslut för er och båten. Med vår hjälp kan vi också komma fram till ert drömkapell. Ni är med att skapa det från början med färg och tillägg eller reducera bort någon detalj på kapellet.

Designa och forma ditt eget båtkapell

Kapellväven vi använder

Kapellväven vi använder är världsledande och är utformade för att klara vårt Skandinaviska klimat och väder. Är du nyfiken att veta mer om väven och tillvärkaren Sunbrella klickar du här. Websida för beskrivning av Sunbrella väven.

Öljetter och olika beslag 
Vi tillhanda har alla typer av beslag, som öljetter, norskaknoppen och Tenax knappar m.m.

Kederlist 
En del båtkapell och speciellt Sprayhoods har ibland en likränna. På kapellet är det fast sytt kederlik som är som en tamp som håller kapellet på plast i en stål eller plast ränna/likränna. Vi kan hjälpa dig med att installerar alla typer av bågar, kederlik och knappar.

Bågar till kapellet
Bågarna är viktigare än man tror. Bågarna stöttar upp, håller upp och formar kapellet. Bågarna är det som göra att kapellet sitter snyggt, och att vattnet rinner av kapellet som det ska. Det skapar kapellets form och stil.

Ta gärna en titt på dina bågar så att du vet att de är bra.

Nästan alltid får vi som kapellmakare justera bågarna och som oftast också lägga till en båge för att kapellet ska sitta riktigt bra, inte bli säckigt och ge en fin form till kapellet. Det är viktigt att bågarna är raka och fina utan bucklor och vridningar. Vi säga att; Att kapellet som ska skräddarsys på båten blir lika fint som bågarnas form. Är bågarna raka fina blir kapellet också slätt utan veck. Finns det bucklor blir det veck och dragningar i kapellet.

När ni sätter på kapellet bör ni alltid kontrolera att bågarna sitter på samma ställe och höjd där det brukar sitta, annars kommer inte kapellet sitta lika bra på. Ett tips; Sätt gärna märken på bågarna så att du är säker på vart de ska sitta om de råkar flytta på sig. Markera också styrbord, babord, för och akter på bågen så att det inte vänds fel vid tillfälle.

Vi gör alla typer av bågar till både Motorbåtar och Segelbåtar/ Sprayhoods och grabbräcken.

Aluminiumbågar
Aluminiumbågar är det vanligaste materialet som vi använder idag till bågar. Aluminiumbågarna är en billigare investering, och vi kan göra dem här på plats på kapellmakeriet/ Lidingö. Vill man ha det riktigt stabilt tar man en båge som är lite tjockare. Det går att välja mellan 16mm, 18mm, 22mm eller. 25mm rör.

Rostfria stålbågar 
Vi gör också rostfria kapellbågar. Vill du ha riktigt starka bågar som håller i princip för alltid ska du satsa på rostfriabågar. Det kräver dock en lite högre investering i pengar. Ännu så länge måttar vi dem till dig och lämnar iväg det för att bockas. Det krävs speciella maskiner för att bocka dessa rör. Finns storlek 18mm och 25mm.

Tvätt, Impregnering & Reparation
 Det är viktigt att hålla efter sitt kapell från smuts och mögel. Ditt kapell håller längre om ni i mellan åt tvättar och impregnerar kapellet. Samtidigt tittar vi igenom om sömmar och beslag sitter som det ska sitta. Det är att föredra att kapellet sys igenom efter några år. Gör det med mellanrum av 2-4 år. Läs mer om kapelltvätt här.

Mögel på kapellet 
Det är lätt hänt att det kommer mögel på kapellet och speciellt uppe i taket. Mögel förekommer nästan alltid, och det styrs mycket av vädret- värmen, fukten och kondensen. Det kan därför också hända att nya kapell får angrepp av mögel, det har ingenting att göra med väven. Väven andas. Mängden av mögelsporerna varier beroende på värme, och temperaturskiftningar. Fukthalten har stor inverkan på mögelsporerna för om de kommer att växa till sig eller inte. Ju mer man befinner sig i båten, ju mer fukt och kondens bildas in under kapellet. Tips: Ventilera kapellet och håll kapellet så torrt som möjligt hela tiden. Använd gärna torrbollar (töm/ och byt dem) och låt luften cirkulera mycket i kapellet. Torka gärna av med en trasa i taket så att du torkar bort fukt och dagg på taket inne i hytten. Håll kapellet så rent och luftigt som det bara går.

RÅD! Ta en titt också om du har något vatten i kölsvinet eller om det ligger vatten någonstans i båten t.ex. i skrovet. Vattnet som ligger i båten bildar kondens och mögel bildas där det är fuktigt. Håll båten så torr och luftig som möjligt. Lycka till