Bomtält & Sittbrunnskapell & Supstuga

Bomtält & Sittbrunns-kapell & Supstuga

MÅTTA SJÄLV! Se våra skisser för hur man måttar.När du beställer ditt båtkapell hos oss på Blue Ocean båtkapell så får du många fördelar.
Du kan också skicka in måtten på det som du vill ha uppsytt. Här bredvid finner du hur du tar måtten.

Bomtält skyddar din båt

Ett Bomtält till din segelbåt är praktiskt och bra. Det är bra att ha när du vill skydda delar på din båt från sol och regn.
Att sy upp ett Bomtält, går snabbt och lätt. Du kan få mycket trivsel och praktisk användning av ditt Bomtält. Det finns olika material att rekommendera beroende på hur du vill använda ditt Bomtält.
Du kan välja mellan lätta att lyfta samt små att vika ihop till tyngre kapellvävar som håller några år extra, men tyngre att hantera.
Kom in och prata med oss hur du vill göra, vi hjälper dig gärna.
Bomtältet är också ett bra skydd för dina tampar, Sprayhoods , teak samt i vissa fall sittbrunnen.
All extra utrustning får en längre livslängd.

Vi syr våra Bomtält i stark kapellväv eller vill du ha det lite lättare att vika ihop så syr vi i
tunnare duk.

Bomtält skyddar din båt
Sittbrunnskapell

Sittbrunnskapell

Sittbrunnskapellet är värd sitt pris, det ger större utrymme och det blir genast en större båt

När ni tänker lösningar för hur ni skulle vilja ha det, rekommenderar vi att ni lägger Sittbrunskapellet omlott med Sprayhooden snarare än att sy ihop det med en dragkedja. Det är mer praktiskt och dragkedjorna går lättare sönder än andra delar av kapellet.

Det går bra att beställa löstagbara sidor på kapellet då det blir mycket mer praktiskt och användbart.

T.ex. kan du ha det som ett solskydd eller vindskydd ena dagen och när vädret ändras kanske du vill kunna krypa in under en mer täckt yta, ett helt vindskydd.

Där kan du alltid göra lite som du vill.
Nu när du har möjligheten att skräddarsy din egen modell ska du naturligtvis passa på att rådfråga oss om det är något du undrar över eller vill diskutera angående ditt kapell

Supstuga

Supstuga är ett mycket populärt kapell.
Det kan du få uppsytt i lättare material med bra UV motstånd eller i Kapellväven som är tyngre, men
slitstarkare.
Vi hänger Supstugan lätt över bommen där vi kan använda det för att relaxa en stund under tak.

Det blir ett praktiskt extra utrymme under skyddad yta för flera personer och för de som vill kunna sitta under tak när det regnar eller bara som ett solskydd att krypa in under.
Kan också vara ett bra skydda om du vill hängda upp kläder, samt alla andra tillbehör som finns på båten som behöver skyddas.
Här i Skandinavien vet vi ju aldrig när det ska regna eller vara sol. BILD skiss supstuga

Skönt att ha något att snabbt hänga upp när regnet dyker upp.

Supstuga

Perfekt passform

Vi garanterar en perfekt passform då vi skräddarsyr alla våra kapell.
Vi lägger stor vikt, och prestige på detaljarbetet, snygga, estiska samt praktiska kapell.
Vi skräddarsyr alla våra båtkapell.

Båtdynor till motorbåten

Kundbesök och prat om din båt

Vi kommer gärna och gör ett första kundbesök hos Er. För att titta närmare på din båt och lyssna på dina önskemål. Här pratar vi igenom vad det är du vill ha hjälp med och samtidigt måttar och går igenom dina önskemål för hur kapellet ska utformas. Kundbesöket på din båt innebär för dig möjligheten att ändra någon av detaljerna på kapellet. Det kan vara att du kanske vill ha färre eller fler dragkedjor, eller ytterligare en ruta på ditt kapell.
Vi utformar ditt kapell som du själv vill att det ska fungera praktiskt med t.ex. öppningar och rutor osv. Hos oss får ni kapellet helt färdigt, och monterat när det är klart.

För dig som inte riktigt har tiden 
Vi finns här för dig också; ring  070 980 86 93, du som inte har tiden och hellre ser att det bara ska bli gjort. Vi tar gärna hand om hela ansvaret från beställning till montering av kapellet på din båt. Ring oss, ge oss tillträde till din båt och kommentera hur du vill ha kapellet med färg och utformning. Vi ringer dig när det är på gång att malla din båt, syr kapellet, ringer dig och säger att det är klart, vi monterar det sedan på din båt – klart.
Det kan inte blir enklare och snyggare, garanterat.

Tvätt & Impregnering & Reparation

Det är viktigt att hålla efter sitt kapell från smuts och mögel. Ditt kapell håller längre om ni i mellanåt tvättar och impregnerar kapellet. Samtidigt tittar vi igenom om sömmar och beslag sitter som det ska sitta. Det är att föredra att kapellet sys igenom ca: efter några år och sedan att man tittar på sömmarna hur de mår ca: mellan 2-4 års mellanrum.‎

Mögel på kapellet

Det är lätt hänt att det kommer mögel på kapellet och speciellt uppe i taket.
Mögel förekommer nästan alltid, och det styrs mycket av väder och värme. Det kan därför också hända att nya kapell får angrepp av mögel. Mängden av mögelsporer varier beroende på värmen, och skiftningarna mellan natt och dag.
Fukthalten har också en stor inverkan på mögelsporerna för om de ska växa till sig.
Desstomer vi är i båten, och underkapellet ju mer fukt och kondens bildas in under kapellet.

Ett litet tips kan vara att vädra ut och hålla kapellet så torrt som möjligt. Låt det cirkulera mycket luft under kapellet.
Håll det så rent och luftigt som det bara går

Sprayhood