Sprayhood

Vi har våran lokal på det fantastiska Lidingö varvet.
Det luktar hamn och hav.
Här kommer och går folk till sina vackra båtar.
Vi älskar att få tillbringa vår vardag här på Lidingö varvet. Vi ser alla underbara människor från Lidingö varvet. Nimbusbåtar och alla underbara segelmakare från North Sails.
Inte att förglömma oss på Blue Ocean Båtkapell med våra skickliga Kapell och Segelmakare.

Perfekt passform och förlängd livslängd på din Sprayhood

När du beställer din Sprayhood hos oss på Blue Ocean Båtkapell så får du många extra fördelar.
Vi lägger stor vikt, och prestige på detaljarbetet, snygga, estiska samt praktiska kapell. Hos oss får du alltid en Sprayhood med en absolut perfekt passform och förlängd livslängd. 
Vi skräddarsyr alla våra båtkapell och Sprayhoods, och använder inga standardmallar. Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts,egenskaper och förutsättningar.
Hela processen gås igenom grundligt och på ett traditionellt sätt – från kund och båt möte till det att Sprayhooden sitter på din båt. Vi syr hela kapellet med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där kapellen har hög belastning och lättare går sönder.

Sprayhood

Vår Garanti

Vi garanterar att ni får det bästa resultatet och bästa passformen för ett nytt kapell ni kan få. Med vår erfarenhet vet vi vart vi ska lägga focusen. Den lägger vi på noggrannhet vid båt mallningen, sömnadsarbetet och lyssnar på vad du vill ha.

Båtdynor till motorbåten

Kundbesök och prat om din båt

Vi kommer gärna och gör ett första kundbesök hos Er. För att titta närmare på din båt och lyssna på dina önskemål. Här pratar vi igenom vad det är du vill ha hjälp med och samtidigt måttar och går igenom dina önskemål för hur kapellet ska utformas. Kundbesöket på din båt innebär för dig möjligheten att ändra någon av detaljerna på kapellet. Det kan vara att du kanske vill ha färre eller fler dragkedjor, eller ytterligare en ruta på ditt kapell.
Vi utformar ditt kapell som du själv vill att det ska fungera praktiskt med t.ex. öppningar och rutor osv. Hos oss får ni kapellet helt färdigt, och monterat när det är klart.

För dig som inte riktigt har tiden 
Vi finns här för dig också; ring  070 980 86 93, du som inte har tiden och hellre ser att det bara ska bli gjort. Vi tar gärna hand om hela ansvaret från beställning till montering av kapellet på din båt. Ring oss, ge oss tillträde till din båt och kommentera hur du vill ha kapellet med färg och utformning. Vi ringer dig när det är på gång att malla din båt, syr kapellet, ringer dig och säger att det är klart, vi monterar det sedan på din båt – klart.
Det kan inte blir enklare och snyggare, garanterat.

Så här gör vi, när vi arbetar fram din Sprayhood

Vi träffas och går igenom dina önskemål och bestämmer en tid för att göra mallen av ditt kapell.
Blue Ocean båtkapell går alltid till kundens båt för att göra en mall av din båt.

För att få det bästa resultatet för din Sprayhood bygger vi en form i plast på din båt. Plastmodellen läggs sedan ut på väven som omformas till sprayhoodens olika delar. Sys sedan ihop och lägger till de egenskaper som ni som kund har önskat, med fönster och dragkedjor osv. Bild nr 1 3: raden

Vi kommer att behöva er båt på land då båten inte är övertäckt med vintertäckning av något slag. Vi behöver hela utrymmet för bågarnas höjd och rörelsevidd för att kunna forma kapellet. Båten kan också ligga i vattnet med förutsättningar att vi kan ha någonstans att stå, dvs bredvid på en brygga eller att skarndäcket är tillräckligt brett för att stå på.

Sprayhood
Designa och forma ditt eget båtkapell

Designa och forma din egen dröm Sprayhood- praktiskt och estetiskt

När ni står ni inför valet av att köpa en ny Sprayhood, kan det vara en hel del att fundera över. Vi finns här för dig om vi kan underlätta besluten och frågorna inför ett nyförvärv av en Sprayhood. Kom till oss så kan vi hjälpa er med att fatta rätt och bra beslut för er och båten. Med vår hjälp kan vi också komma fram till ert drömkapell. Ni är med att skapa det från början med val av färg, tillägg eller borttagning av något.

Rollfockkapell

Välkommen in till oss och prata om ditt Rollfockkapell.
Vi kan hjälpa dig att sy ditt Rollfockkapell samt förenkla eller förbättra konstruktionen om det är något du vill passa på att förbättra.

Väven vi använder

Kapellväven vi använder är världsledande och är utformade för att klara vårt Skandinaviska klimat och väder. Är du nyfiken att veta mer om väv tillvärkaren Sunbrella klickar du här

Websida för beskrivning av Sunbrella väven från Frankrike

Ytterligare en väv vi arbetar i kommer från Spanien och heter Sauleda. Vill ta reda på något specifik kan du gå in på denna länk och läsa mer

Installationer
Vi gör alla typer av bågar till både motorbåtar och Segelbåtar/ Sprayhoods och grabbräcken.
Vi installerar alla typer av bågar, kederlik och knappar.

Bågar till kapellet
Bågarna är viktigare än man tror. Bågarna stöttar upp, håller upp och formar kapellet.
Bågarna är det som göra att kapellet sitter snyggt, och att vattnet rinner av kapellet som det ska.
Ta gärna en titt på dina bågar så att du vet att de är bra. I de flesta fallen måste vi som kapellmakare justera bågarna och ofta lägga till en båge för att kapellet ska sitta riktigt bra och inte bli säckigt.
Det är viktigt att bågarna är raka och fina utan bucklor och vridningar. Vi brukar säga  att ; Att Sprayhooden som ska skräddarsys på båten blir lika fint som bågarnas form.
Är det raka fina bågar blir kapellet också rakt utan väck. Finns det bucklor blir det väck och dragningar i kapellet.

Tips; När ni sätter på kapellet bör ni alltid kolla att bågarna sitter på samma ställe och höjd där det brukar sitta, annars kommer inte kapellet passa lika bra. Sätt gärna märken på bågarna så man är säker på vart de ska sitta om de råkar flytta på sig. Markera också styrbord och babord sida är en bra idé.

Aluminiumbågar: Aluminiumbågar är de vanligaste materialet som vi använder idag till bågar. Aluminiumbågarna är en billigare investering, och vi kan gör dem här på plats på kapellmakeriet / Lidingö Vill man ha det riktigt stabilt tar man en båge som är lite tjockare. Det går att välja mellan 16mm, 18mm, 22mm eller. 25mm rör.

Rostfriastålbågar Vi gör också rostfria kapellbågar. Vill man ha riktigt starka bågar som håller i princip för alltid ska man satsa på rostfriabågar. Det kräver dock en lite högre investering i pengar. Ännu så länge måttar vi dem till dig och lämnar iväg det för att bockas. Det krävs speciella maskiner för att bocka dessa rör. Finns storlek 18mm och 25mm.

Öljetter och olika beslag Vi tillhanda har alla typer av beslag, som öljetter, norskaknoppen och Tenax knappar