Skötsel & Underhåll

Det är viktigt att hålla efter sitt kapell från smuts och mögel. Ditt kapell håller längre om ni i emellanåt tvättar och impregnerar kapellet. Samtidigt tittar vi igenom om sömmar och beslag sitter som det ska sitta. Det är att föredra att kapellet sys igenom ca: efter några år och sedan att man tittar på sömmarna hur de mår ca: mellan 2-4 års mellanrum.‎

Kapelltvätt, Impregnering & Reparation

Mögel på kapellet

Det är lätt hänt att det kommer mögel på kapellet och speciellt uppe i taket. Mögel förekommer nästan alltid, och det styrs mycket av väder och värme. Det kan därför också hända att nya kapell får angrepp av mögel. Mängden av mögelsporerna varier beroende på värmen, ute och skiftningarna mellan natt och dag. Fukthalten har också en stor inverkan på mögelsporerna, för de vill växa till sig eller inte. Ju mer man befinner sig i båten, och underkapellet ju mer fukt bildas in under kapellet. Ett litet tips kan vara att vädra ut och hålla kapellet så torrt som möjligt i taket. Gärna använda torrbollar (töm dem också) och låta luften cirkulera mycket i kapellet. Torka gärna av med en trasa i taket så att du torkar bort fukt och dagg på taket inne i hytten. Håll så rent och luftigt som det går.

Vi hjälper er med kapelltvätt i Stockholm!

Råd

Kom gärna in till oss och visa upp ditt kapell. Då kan vi diskutera, hur du kan sköta om ditt kapell och reducera mögel.

Kapelltvätt, Impregnering & Reparation i Stockholm