Bomkapell & Lazerbags

När du beställer ditt Boomkapell och Lazybag hos oss på Blue Ocean båtkapell så får du många extra fördelar. Vi lägger stor vikt, och prestige på detaljarbetet, snygga, estiska samt praktiska kapell.
Hos oss får du alltid ett Bomkapell, Bomtält och Lazybag med en absolut perfekt passform och förlängd livslängd. Vi skräddarsyr alla våra Boomkapell, Bomtält och Lazybag och använder inga standardmallar.
Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts, egenskaper och förutsättningar och kundens egna önskemål. Hela processen gås igenom grundligt, på ett traditionellt sätt: i syr alla ett Boomkapell, Bomtält och Lazybag med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där det är en hög belastning och lättare går sönder.

Boomkapell, Rollfockskapell och Bomtält är BRA skydd för ditt segel

Att skydda sina segel är mycket viktigt för att få en längre livslängs på dem. Genom att sy ett Bomkapell eller en LazyBag till sitt segel förlänger du livsländen flera år, och skapar förutsättningar för bättre ekonomi.

Praktisk lösning och andra bomtillbehör

Vi gör våra Boomkapell så enkla att använda som möjligt och utformar dem tillsammans med dig. Vi strävar efter att utveckla våra produkter konstant och syr Bomkapell med klickspännen som går både snabbt och enkelt att sätta i varandra- klick En stark dragkedja längst fram på mastens utsida. Det är en självklarhet för oss och att sy våra Bomkapell med stark webbing och kardborre band för att kunna försluta kapellet så hårt som möjligt.

Vi designar alla våra Bomkapell & Lazerbags och använder inga standardmallar. Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts, egenskaper och förutsättningar. Hela processen är grundlig och traditionell. Vi syr hela kapellet med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där kapellen har hög belastning och lättare går sönder.

Bomkapell & Lazerbags sys oftast i kapellväv där man kan välja mellan belagd eller obelagd väv. Belagd väv används till Sprayhoods och motorbåtskapell för att den är mycket tätare och kraftigare belagd yta för att inte släppa in väta. Den obelagda väven släpper in mer luft, andas mer och är inte lika tät vid regnet. Den är också ömtåligare i sin livslängd. Det brukar användas till Bomkapellen. Det går att beställa i flera olika färger.

Websida för beskrivning av Sunbrella väven från Frankrike.

Bomkapell, Rollfockskapell och Bomtält
Måtta ditt eget Bomkapell

Måtta ditt eget Boomkapell – vi syr och skickar

Här vid sidan om kan du se hur man måttar ett Boomkapell. Skiss Skicka måtten till oss så diskuterar vi färgen så går det både fortare och lättar Lycka till!

Lazybags

Lazybags är för de bekväma. Det är som en bag som sitter fast i en skåra i bommen. Lazybagen sitter sedan fast i Lazy snörena som drar upp väskan/omslaget runt segelduken för att skydda den. Lazybag är bra för att smidigt och lätt få ner seglet i omslaget utan att behöva arbeta så hårt för att få ner seglet jämt och fint utan det lägger sig automatiskt fint i påsen som sedan kan omslutas med t.ex. ett blixtlås.

Vill du veta mer ring oss gärna så kan vi diskutera vidare.