Kapelltvätt i Stockholm

Det är viktigt att hålla sitt kapell fritt från smuts, alger och mögel. Genom att med emellanåt tvätta och impregnera båtkapellet håller det sig fint och välskött längre. Öka kapellets livslängd med en kapelltvätt i Stockholm!

Öka livslängden på ditt båtkapell

Ett välskött kapell höjer båtens värde och skyddar båtens interiör. Om man sköter kapellet på rätt sätt så ökar kapellets livslängd avsevärt. Båtens kapell bör tvättas minst en gång varje år för att få bort smuts, alger och mögel. Vid tvätten tittar vi även igenom så att beslag och sömmar sitter som de ska. Om sömmarna på kapellet är trasiga är det också viktigt att laga dessa för att öka livslängden. Dels för att inte släppa in mer fukt men också för att förhindra att sömmarna går upp ännu mer. 

Eftersom båtkapellet kommer i kontakt med mycket vatten och fukt i kombination med värme så är mögel vanligt förekommande. För att minska på mögelangrepp är det viktigt att hålla båtkapellet så rent, torrt och luftigt som det går. Det går bra att tvätta kapellet i slutet av sommarsäsongen så att det är rent och fräsch till vinterförvaringen. Att kontinuerligt lämna in kapellet på en kapelltvätt gör att det håller fräscht mycket längre och förlänger livslängden. 

Ett tips är att vädra kapellet då och då så att luften får cirkulera i kapellet. Försök även att torka bort fukt och dagg som uppkommer på kapellets insida. Det går också bra att använda torrbollar som är till för att minska fukten. Se till att kapellet alltid förvaras torrt när det inte används samt under vinterförvaringen. 

Kontakta oss för kapelltvätt i Stockholm!

Kapelltvätt Stockholm