Hamnkapell & Vintertäckning

Vi har våran lokal på det fantastiska Lidingö varvet. Det luktar hamn och hav. Här kommer och går folk till sina vackra båtar. Vi älskar att få tillbringa vår vardag här på Lidingövarvet. Vi möter alla trevliga människor från Lidingö varvet Nimbusbåtar och alla underbara segelmakare från North Sails.
Inte att förglömma oss på Blue Ocean Båtkapell medvåra skickliga Kapell och Segelmakare.

Klokt och ekonomiskt med Hamnkapell

Enkelt, praktiskt och ekonomiskt

Hamnkapell är ett mycket praktiskt överdrag till båten och skyddar båten inuti när den ligger i hamn. Kapellet avvisar effektivt smuts och vatten mycket effektivt och det är bra att slita på. Skillnaden från ett båtkapell i vanlig mening är att Hamnkapellet används till ett stabilt överdrag när man ligger still i hamnen t.ex. då det endast behövs ett överdrag för att det ej ska regna in i båten. Ett Hamnkapell är mycket enklare att hantera dvs. montera av och på samt vika ihop, om man jämför med ett vanligt båtkapell.
Det är mycket praktiskt att ha, då det är bättre och billigare att slita på hamnkapellet än att använda sitt fina båtkapell som ett överdrag. Med hamnkapellet behöver du inte trä i några bågar utan bara lätt lägga det över båten och knäppa fast det.

Stödpinne med skruv-ventil

Det finns olika stödpinnar som vi kan använda oss av. Denna pinne sitter mitt i båten för att vattnet lätt ska rinna av och inte samla pölar på kapellet. Den går att höja och sänka beroende på hur mycket spänning man vill ha på kapellduken och hur stort fallet bör vara för att det ska rinna av väl.

Vi har en bra lösning med ventil, som vi brukar använda. Denna ventil sätter vi med förstärkning och hål mitt på kapellet.
Där i sätter vi stödpinnen som håller upp kapellet. Ventilen kan höjas och sänkas för om man vill ha mer eller mindre luft, ventilation under kapellväven.
Vi använder dels slitstark kapellväv, och när vi vill rekommendera något riktigt hållbart och starkt blir det vår Stamoid väv. Detta är ett material som är otroligt slitstarkt och stöter bort smuts och regn mycket bra. Det är lätt att tvätta av, och är mycket svårt att slita sönder.

Vinterskydd/ täckning

Om ni står i tiden att köpa ett vinter överdrag till er båt? Rekommenderar vi det varmaste att ni tar er en titt på detta materialet. Slå gärna en signal kan vi leda dig framåt i ditt val.

Perfekt passform och förlängd livslängd.

Vi skräddarsyr alla våra båtkapell, och använder inga standardmallar. Varje båt är unik och vi arbetar från varje båts, egenskaper och förutsättningar. Hela processen gås igenom grundligt och på ett traditionellt sätt - från kund och båt möte till det att kapellet sitter på din båt.
Vi syr hela kapellet med starka sömmar, dubbla sömmar, och extra förstärkning där kapellen har hög belastning och lättare går sönder.

Vår Garanti

Du garanteras det bästa resultat och bästa passformen för ett nytt kapell ni kan få. Vår erfarenhet gör att vi lägger fokus på noggrannhet vid båt mallning, passform, sömnadsarbetet och kundens behov.

Kundbesök och prat om din båt

Vi kommer gärna och gör ett första kundbesök hos Er, för att titta närmare på din båt, och lyssna på dina önskemål.
Här pratar vi igenom vad det är du vill ha hjälp med och samtidigt måttar och går igenom dina önskemål för hur kapellet ska utformas.
Kundbesöket på din båt innebär för dig möjligheten att ändra någon av detaljerna på kapellet. Det kan vara att du kanske vill ha färre eller fler dragkedjor, eller ytterligare en ruta på ditt kapell. Vi utformar ditt kapell som vill.
Hos oss får ni kapellet helt färdigt, och monterat när det är klart.

För dig som inte riktigt har tiden

Vi finns här för dig också; ring  070 980 86 93, du som inte har tiden och hellre ser att det bara ska bli gjort. Vi tar gärna hand om hela ansvaret från beställning till montering av kapellet på din båt. Ring oss, ge oss tillträde till din båt och kommentera hur du vill ha kapellet med färg och utformning. Vi ringer dig när det är på gång att malla din båt, syr kapellet, ringer dig och säger att det är klart, vi monterar det sedan på din båt – klart.
Det kan inte blir enklare och snyggare, garanterat.

Titta gärna på vår film.

Vi träffas och går igenom dina önskemål och bestämmer en tid för att göra mallen på ditt kapell. Vi på Blue Ocean båtkapell kommer alltid till er båt för att göra en mall av ditt båtkapell. För att få det bästa resultatet på ditt kapell bygger vi en form i plast på din båt. Plastmodellen läggs sedan ut på kapellväven som omformas till kapellets olika delar i väven. Sys sedan ihop och vi lägger till de egenskaper som ni som kund har önskat, med fönster och dragkedjor osv.

För att vi ska kunna malla behöver vi din båt

Vi kommer att behöva er båt på land eller vid en brygga som går att stå på. Båten kan inte vara övertäckt med t.ex. vintertäckning eller ställning när vi ska malla. Vi behöver hela utrymmet för att kunna resa bågarnas hela höjd och ha rörelsevidd för att forma kapellet exakt efter din båt. Båten kan också ligga i vattnet med förutsättningar att vi kan ha någonstans att stå. Bredvid på en brygga eller ditt skarndäck om det är tillräckligt brett för att stå på och arbeta.

Designa och forma ditt eget drömkapell – praktiskt och estetiskt

När ni står ni inför valet att köpa ett nytt båtkapell, kan det vara en hel del att fundera över. Vi finns här för dig om vi kan underlätta besluten och frågorna inför ett nyförvärv av ett båtkapell. Kom till oss så kan vi hjälpa er med att fatta rätt och bra beslut för er och båten. Med vår hjälp kan vi också komma fram till ert drömkapell. Ni är med att skapa det från början med färg och tillägg eller reducera bort någon detalj på kapellet.

Kapellväven vi använder

Kapellväven vi använder är världsledande och är utformade för att klara vårt Skandinaviska klimat och väder. Är du nyfiken att veta mer om väven och tillvärkaren Sunbrella klickar du här. Websida för beskrivning av Sunbrella väven.

Öljetter och olika beslag 
Vi tillhanda har alla typer av beslag, som öljetter, norskaknoppen och Tenax knappar m.m.

Kederlist 
En del båtkapell och speciellt Sprayhoods har ibland en likränna. På kapellet är det fast sytt kederlik som är som en tamp som håller kapellet på plast i en stål eller plast ränna/likränna. Vi kan hjälpa dig med att installerar alla typer av bågar, kederlik och knappar.

Tvätt, Impregnering & Reparation
 Det är viktigt att hålla efter sitt kapell från smuts och mögel. Ditt kapell håller längre om ni i mellan åt tvättar och impregnerar kapellet. Samtidigt tittar vi igenom om sömmar och beslag sitter som det ska sitta. Det är att föredra att kapellet sys igenom efter några år. Gör det med mellanrum av 2-4 år.

Mögel på kapellet 
Det är lätt hänt att det kommer mögel på kapellet och speciellt uppe i taket. Mögel förekommer nästan alltid, och det styrs mycket av vädret- värmen, fukten och kondensen. Det kan därför också hända att nya kapell får angrepp av mögel, det har ingenting att göra med väven. Väven andas. Mängden av mögelsporerna varierar beroende på värme, och temperatur skiftningar. Fukthalten har stor inverkan på mögelsporerna för om de kommer att växa till sig eller inte. Ju mer man befinner sig i båten, ju mer fukt och kondens bildas in under kapellet. Tips: Ventilera kapellet och håll kapellet så torrt som möjligt hela tiden. Använd gärna torrbollar (töm/ och byt dem) och låt luften cirkulera mycket i kapellet. Torka gärna av med en trasa i taket så att du torkar bort fukt och dagg på taket inne i hytten. Håll kapellet så rent och luftigt som det bara går.

RÅD!Ta en titt också om du har något vatten i kölsvinet eller om det ligger vatten någonstans i båten t.ex. i skrovet. Vattnet som ligger i båten bildar kondens och mögelbildas där det är fuktigt. Håll båten så torr och luftig som möjligt. Lycka till